Plaže

Plaže

Severna Evia

Plaža Pefki

Plaža u Pefkiju je jedna od najvećih i najuređenijih plaža na celom ostrvu. Pefki je jedna od glavnih turističkih destinacija u severnom delu ostrva, a plaža u Pefkiju se prostire na dužini od skoro 5 kilometara i u nekim delovima je peščana, dok je u drugim šljunak i kamenje, tako da svako može da nađe deopo svom ukusu.

Plaža Edipsos

Plaža u mestu Edipsos je standardna gradska plaža gde prvenstveno dolaze ljudi koji žele da se kupaju u termalnoj lekovitoj vodi. Plaža se može podeliti na dva dela, deo gde se nalaze topli izvori i drugi deo koji se nalazi oko luke gde voda nije lekovita i uglavnom se u tom delu okuplja mlađa populacija. Uz plažu se nalaze razni kafei, prodavnice i restorani. Putnici koji traže mirnije plaže više vole da svoje dane provode na plaži kod Agios Nikolaosa.

Plaža Ellinika (Agios Nikolaos)

Plaža Ellinika važi za jednu od najlepših u severnom delu Evie. Pesak na plaži i u vodi je jako fin, a u centru ovog prirodnog zaliva se nalazi malo ostrvo Agios Nikolaos do kojeg možete doplivati. Jedinstvena prirodna lepota ovog mesta je ono što uvek vuče ljude da mu se vrate. Sa desne strane od plaže nalaze se još dve manje i mirnije plaže.

Plaža Neos Pyrgos

Ova plaža se nalazi u malom mestu Neos Pyrgos. Plaža je uređena sa ležaljkama i okružena kićima i tavernama, tako da možete uživati u piću dok ležite na plaži. Plaža je velika sa peskom i malim kamenčićima, a voda je izuzetno čista.

Plaža Psaropouli (Vasilika)

Psaropouli plaža sa nalazi u produžetku mesta Vasilika i iz tog razloga pripada ovom mestu. Dužina plaže je oko 4 kilometara i na nekim delovima je više uređena sa restoranima i kafićima, a neki delovi su mirniji i bez gužve, tako da se može reći da na ovoj plaži svako može naći kutak po svom ukusu. Ako se nađete na ovoj plaži nikako nemojte da propustite da vidite crnu stenu koja predstavlja svetilište.

Plaža Gialtra

Plaža Gialtra je deo banje Gialtra. Prostire se duž mesta i plaža je gde se kupaju kako turisti tako i lokalno stanovništvo. Deo plaže koji se nalazi sa leve strane od luke je peskovit i uređen, pa je idealan za kupanje.

Plaža Ilia

Plaža u mestu Ilia je jedna od lepših plaža severne Evie. Ova plaža pruža predivan pogled na zaliv, a u pauzama između plivanja možete uživati u izvanrednim morskim specijalitetima u lokalnim tavernama koje se nalaze u blizini.

Plaža Limni

Iako jedna od popularnijih letnjih destincaija, plaža u Limniju je dosta mala da ugosti sve znatiželjne turiste. Ali okolo grada postoji dosta manjih plaža koje mogu da se istraže, od kojih su neke uređene sa restoranima i kafićima, dok su druge potpuno divlje i puste, pa svako neka izabere šta voli.

Plaža Kria Vrisi

Na putu od Chalkisa prema mestu Agia Ana nalazi se plaža Kria Vrisi. Plaža je jako velika i predsatavlja produžetak plaže u Agia Ani. Na samoj plaži u nekim delovima možete naći kafiće i restorane, dok ima delova koji su potpuno divlji. Plaža je pretežno peščana sa manjim kamenčićima u nekim delovima i često na plaži umeju biti veći talasi. Na plaži postoji jedno malo jezero, a u nekim delovima možete videti i impozantne velike stene.

Plaža Nisiotissa

U blizini mesta Neos Pirgos nalazi se plaža Nisiotissa. Ovo je plaža koja će vas očarati svojom jedinstvenom lepotom, neverovatnim pogledom i smragdno plavom vodom. Nisiotissa je jedna od najupečatljivijih plaža severne Evie, sa pogledom na ostrvo sa ostacima antičke kule na vrhu. Ne propustite da je posetite.