Najlepše plaže na Eviji za decu

Najlepše plaže na Eviji za decu

Evija je idealno turističko mesto za sve one koji žele istovremeno da budu na moru i u banji. Spoj lepog i korisnog za Vaše zdravlje, telo i um.Boravkom na Eviji sigurno ćete napuniti svoje baterije i biti sasvim spremni za nove životne izazove.

Vaša deca ce svoja pluća ispuniti čistim vazduhom, uživaće u svim prirodnim lepotama koje ovo ostrvo nudi.Odlična klima, kristalno čisto more i mnoštvo borove šume učiniće da se preporodite i  regenerišete svoj organizam.

Ako Vas zanima gde možete otići sa decom u toku boravka na Eviji? Kojeplaže možete obići? Imamo nekoliko preporuka za Vas.

Edipsos plaža – plaža sa termalnim izvorima. Lako pristupačna za dolazak autom do nje. Na ovoj plaži možete uživati sa svojom decom bez bojazni da će se prehladiti jer je voda izuzetno topla.

Edipsos plaža – plaža sa termalnim izvorima. Lako pristupačna za dolazak autom do nje. Na ovoj plaži možete uživati sa svojom decom bez bojazni da će se prehladiti jer je voda izuzetno topla.

Elinika plaža – nalazi se 18km od Pefkija. Drugačije je zovu plaža svetog Nikole. Ona je ujedno i simbol Evije. Nalazi se u malom zalivu,okružena je borovom šumom i samim tim poseduje dosta prirodnog hlada.Plaža je peščana sa plitkom vodom. Preko puta Elinike se nalazi ostrvce svetog Nikole do kojeg možete doplivati. Na ovom ostrvcetu se nalazi crkvica svetog Nikole. Ono što je takođe dobro jeste da je u ovom delu more bez talasa.

Eretria plaža, uređena plaža, sa dosta Cafe Barova, restorana, Beach Barova. Interesantno za ovu plažu je sitan pesak, tamnosive boje. Zbog odlicne mogućnosti prilaska ovoj plaži pogodna je za porodice sa decom.

Agios Kampos plaža – nalazi se u istoimenom mestu. Plaža je šljunkovita, uska i dugačka. Na njoj nema puno gužve jer nije mnogo popularna. More je izuzetno čisto. Na ovoj plaži su suncobrani i ležaljke besplatni. Nea Stira plaža, smeštena u istoimenom turističkom mestu, na oko 190 km jugozapadno od Pefkija. Glavno šetalište se nalazi duž same uređene plaže pune kafića i barova. Plaža je lako dostupna i veoma interesantna porodicama sa decom.

Ukoliko letujete na Eviji sa starijom  decom mozete otići na izlete kao sto su poseta Atini ili Skijatosu. Značiće im dosta nova saznanja.

U svakom slučaju,Evija nudi za sve uzraste ponešto. Vaša deca i Vi ćete zasigurno uživati.

(Kristina Vladimirov)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =