Upoznajte Grčku koju malo ko zna…

Upoznajte Grčku koju malo ko zna…

Da li želite ove godine malo drugačiji odmor? Da li vam je dosadila gužva i previše turista, jer hoćete samo da se odmorite? Ako je tako, za vas je idealna Grčka, tj. njena ostrva za koja još uvek malo ljudi zna. Predstavljamo vam ostrva koja su malo manje popularna među turistima, ali svojom lepotom pariraju i najpopularnijim letovalištima.

Kitera

Ukoliko želite mir, tišinu, netaknutu prirodu i kupanje u kristalno čistoj vodi, ovo je pravo ostrvo za vas. Kitera je poznata po vodopadima Fonisas i Milopotamos, a jutarnje kupanje u njihovoj hladnoj i čistoj vodi je nezaboravno iskustvo.
Ukoliko više volite kupanje u toploj vodi, ovo ostrvo nudi prelepe plaže.
Najpoznatije plaže su Lagkada, Kalami i Palaiopi gde je, po legendi, rođena boginja Afrodita. Ovo ostrvo nema razvijen turizam, pa je idealno za sve one koji žele odmor u pravom smislu te reči.

Itaka

Itaka

Glavni grad ostrva je Vati koji nudi veliki broj prodavnica i restorana sa ukusnom hranom. Ovde možeti uživati u šetnji i obilasku grada. Najpoznatija plaža je Skinos. Na ovoj plaži u vili Skinos su odseli Madona i ekipa mjuzikla Mama Mia.

Ikaria

Ikariju lokalno stanovništvo još naziva Nikarija. Uglavnom se opisuje kao fenomen. Ukoliko volite prozirnu vodu, sitan beli pesak i neverovatne plaže, ovo ostrvo je idealno za vas. Najpoznatije plaže su Sejšeli, Na i Agios Georgios.

Karpatos

Ostrvo Karpatos se nalazi između Rodosa i Krita. Samo južni deo ostrva polako počinju da posećuju turisti, ostatak ostrva je autentičan i bez posetilaca. Mesto Olimpos i dalje drži do tradicije i ovde se mogu videti žene kako peku hleb na otvorenom u tradicionalnoj garderobi. Karpatos je poznat po specifičnim tradicionalnim selima, ali i po predivnim peskovitim plažama. Najpoznatije plaže su Karpatos, Apela, Đavolja plaža. Ukoliko ste malo slobodnijeg duha, biće vam zanimljiva Agriopotamos nudistička plaža.

Lihadonizija

Lihadonizija ili grčki Sejšeli, kako se još naziva, se nalazi oko 200 km od Atine, u severnom zalivu Evije. Do ostrva saobraća brod iz Kamena Vurle. Ovde vreme kao da je stalo. Ostrvo je nenaseljeno. Na ostrvu su dom našle samo foke i ptice, zbog predivne netaknute prirode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 16 =